Uusimmat
Suosituimmat

Omaishoito- ja mielenterveysviikko

21.11.2016 10:46 - Jussi Häkkilä

Tällä viikolla vietetään omaishoitajien omaa teemaviikkoa sekä mielenterveysviikkoa. Haastateltavana Raahen Psyyke ry:n vapaaehtoiskoordinaattori Marjo Huotari ja Raahen OmaisOivan vastaava Riitta Sipola.

Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistykset järjestävät yhteistyökumppaneittensa kanssa eri puolilla Suomea noin 200 tilaisuutta, mm. teemapäiviä, kirkkopyhiä, luentoja, virkistyspäiviä, vertaistukiryhmiä, avoimia ovia, konsertteja, teatteriesityksiä ja toiminnan esittelyä. Muutamilla paikkakunnilla kirjastoissa on esillä omaishoitoa käsittelevää kirjallisuutta ja yhdistyksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia keskustelemassa omaishoidosta. Viikon pääjuhlaa vietetään Vaasassa.
Valtakunnallinen mielenterveysviikko puolestaan haastaa tänä vuonna erilaisuuden kohtaamiseen sekä valtakunnallisin että paikallisin aihein. Viikon aikana Mielenterveyden keskusliitto ja sen 160 jäsenyhdistystä järjestävät eri puolilla Suomea tapahtumia ja tempauksia. Mielenterveysviikon tarkoitus on nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuoda esille epäkohtia, tehdä parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty vuodesta 1974 lähtien aina marraskuun lopulla.