Kuva: Pixabay

Poliisi valvoo tehostetusti hirvenmetsästystä syys-lokakuun aikana

25.09.2024 09:24 - Ari Kettukangas

Valvottavia asioita ovat muun muassa päihteettömyys, kyky toimia aseen kanssa sekä turvallisuusmääräysten noudattaminen. Valvontaa toteutetaan hirven metsästyskauden ollessa jo vauhdissa, ja metsästysseurojen ollessa aktiivisimmillaan.

Poliisi valvoo hirvenmetsästystä myös tänä syksynä. Poliisi suorittaa tehostettua hirvieläinten metsästyksen valvontaa 30. syyskuuta –27. lokakuuta. Metsästyksen valvontaan liittyy aina myös turvallisuuden valvonta erityisesti ampuma-aseiden kanssa toimittaessa. Valvottavia asioita ovat muun muassa päihteettömyys, kyky toimia aseen kanssa sekä turvallisuusmääräysten noudattaminen. Valvontaa toteutetaan hirven metsästyskauden ollessa jo vauhdissa, ja metsästysseurojen ollessa aktiivisimmillaan. Valvontaa suoritetaan yhteistyössä muiden erävalvontaa tekevien viranomaisten kanssa, joita ovat Rajavartiolaitos ja Tulli, sekä Metsähallitus. Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan hirvenmetsästykseen osallistui vuonna 2023 noin 112 000 metsästäjää ja hirvisaalis oli 32 345 eläintä.

Lue myös: Poliisi on huolissaan kännykän näppäilyn lisääntymisestä ajon aikana - kännykkää näpytellään auton ratissa aiempaa enemmän

Kilpailut

Uusimmat