Kuva: Panthermedia

Pentti Kaiteran rahaston palkinto oululaisprofessori Matti Latva-aholle

24.11.2016 14:00 - Jussi Häkkilä

Professori Pentti Kaiteran rahaston tämänvuotinen palkinto on myönnetty professori Matti Latva-aholle tunnustuksena ansiokkaasta tutkimuksesta tietoliikennetekniikan alalla sekä merkittävästä työstä Pohjois-Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Professori Pentti Kaiteran rahaston tämänvuotinen palkinto on myönnetty professori Matti Latva-aholle tunnustuksena ansiokkaasta tutkimuksesta tietoliikennetekniikan alalla sekä merkittävästä työstä Pohjois-Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi. Matti Latva-aho kuuluu maailman kärkitutkijoihin tietoliikennetekniikassa. Hän on toiminut Oulun yliopistossa tietoliikenteen tutkimuksen parissa 1990-luvun alusta lähtien. Työssään hän keskittyy suuritaajuuksisiin langattomiin tietoliikennejärjestelmiin ja 5G-teknologian kehittämiseen.
Professori Pentti Kaiteran rahaston tarkoituksena on Pohjois-Suomen henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin edistäminen. Se jakaa tunnustuspalkintoja Oulun yliopistossa tehdystä ansiokkaasta tutkimustyöstä tai muusta yliopiston tarkoitusta palvelevasta tai Pohjois-Suomen hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se jaettiin nyt 17. kerran.

Kilpailut

Uusimmat