Oulun ravintolaterasseja syynättiin
Kuusi Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijaa teki elokuussa arviointikäyntejä Oulun keskustan ravintolaterasseille. Käyntien tarkoituksena oli arvioida alkoholin anniskelua, terassin viihtyisyyttä, turvallisuutta ja järjestyksen pitoa sekä alkoholittomien juomien tarjontaa.
Tulosten perusteella terasseilla oli tarjoilijoita pääosin riittävästi, mutta järjestyksenvalvojia ei ollut joka paikassa. Kulkua terasseille valvottiin kuitenkin hyvin. Arvioitsijoiden mukaan nuorelta näyttävän asiakkaan ikä tarkistettiin alkoholioston yhteydessä satunnaisesti. Lähes joka toinen arvioita tehnyt oli sitä mieltä, että terassilla oli selvästi päihtyneitä asiakkaita. Asiakaslukuun suhteutettuna päihtyneiden osuus kasvoi illan vanhetessa.
Terassit koettiin pääosin viihtyisiksi eikä häiritsevää käyttäytymistä tai muita häiriöitä juurikaan havaittu. Kuitenkin kolme neljästä arvioitsijasta arveli terassin aiheuttavan meluhaittoja lähiympäristölle.
Alkoholittomia vaihtoehtoja oli tarjolla monipuolisesti ja niistä kerrottiin kysyttäessä ystävällisesti.
Arvioinnin kohteena oli 14 terassia. Arviointien tarkoituksena on tuottaa paikallisille ravintoloille tietoa siitä, miltä ravintolatoiminta näyttää asiakkaan silmin ja missä toimintaa on syytä kehittää.
Lue myös: Ravintola Perla valittu Oulun vuoden vammaisystävälliseksi toimijaksi