Oululaiset pelastivat ennätysmäärän ruokaa hävikiltä viime vuonna
Hävikkiruoan myyntiin erikoistuneen Matsmartin oululaiset asiakkaat pelastivat viime vuonna 18 000 kiloa ruokaa hävikiltä. Määrä kasvoi 705 prosenttia edellisvuodesta. Yhteensä viime vuonna Matsmartin kautta pelastettiin yhteensä 527 000 kiloa ruokaa Suomessa. Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa tuhlataan vuosittain noin 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Siitä kotitalouksien osuus on 120-160 miljoonaa kiloa. Tästä ruoasta iso osa voitaisiin syödä, mikäli ruokaa käsiteltäisiin oikein. Luonnonvarakeskuksen mukaan pelkästään kotona syntyvä hävikki verottaa jokaisen suomalaisen lompakkoa noin 125 euroa vuodessa.
Lue myös: Oulu palkitsee ruoan hävikkiviikolla ansioituneita kouluja ja päiväkoteja