PSAVI: Pohjois-Suomen elintarvikehuoneistojen tila hieman koko maata parempi
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella viime vuonna tarkastettujen elintarvikehuoneistojen tila oli koko maahan verrattuna hieman parempi. Eniten korjattavaa oli elintarvikkeiden tarjoilupaikoissa ja näistä eniten ravintolatoiminnassa. Yleisimmät asiat, joista annettiin korjattavaa-arvio, liittyivät elintarvikkeiden lämpötilojen hallintaan, tilojen, pintojen ja välineiden puhtauteen, riittävyyteen ja kunnossapitoon, omavalvontasuunnitelmaan, tuotteiden säilyvyyden ja myyntiajan hallintaan sekä henkilökunnan toimintaan. Huono-arvioissa esiintyi mm. siisteyteen ja puhtauteen, omavalvontasuunnitelmaan, tilojen kuntoon, elintarvikkeiden säilytykseen sekä henkilökunnan työ- ja suojavaatetukseen liittyviä asioita. Oivallisten tai hyvien tulosten osuus oli viime vuonna 89,9 prosenttia, mitä voidaan aluehallintoviraston mukaan pitää hyvänä. Vakavia puutteita elintarvikevalvonnassa on ollut vain vähän.
Lue myös: Maistuva päivä elintarvikeyrityksessä -tempaus opettaa nuoria ammatin salaisuuksiin