Kuva: Martat

Oulun yliopistollinen sairaala lisää kasvisruoan tarjontaa

15.05.2019 15:20 - Ari Kettukangas

Kasvisruokapäivällä halutaan vastata asiakkaiden toiveisiin. Lisäksi pyritään ohjaamaan asiakkaita käyttämään enemmän kasviksia aterioilla. Ravintosuositusten mukaan kasviksia pitäisi syödä puoli kiloa päivittäin.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa halutaan lisätä kasvisruoan tarjontaa ja menekkiä. Yhteistyössä Oulun tuotantokeittiö Löökin kanssa aloitetaan kasvisruokapäivä, jolloin sairaalan henkilöstöravintoloissa on tarjolla ainoastaan kasvisruokia. Myös potilaille tarjotaan kasvisruokalounas. Ensimmäinen kasvisruokapäivä on tulevana perjantaina. Kasvisruokapäiviä on tarkoitus pitää kuukausittain. Kasvisruokapäivällä halutaan vastata asiakkaiden toiveisiin. Lisäksi pyritään ohjaamaan asiakkaita käyttämään enemmän kasviksia aterioilla. Ravintosuositusten mukaan kasviksia pitäisi syödä puoli kiloa päivittäin. Jo tällä hetkellä kahdessa OYS:n ravintolassa tarjotaan päivittäin vegaaninen lounasvaihtoehto. Ravintoloissa on lisäksi tarjolla ns. peruslounas, keittolounas ja salaattibuffet, joihin kehitellään kasvisruokapäivää varten uusia tuotteita.

Lue myös: PSAVI: Pohjois-Suomen elintarvikehuoneistojen tila hieman koko maata parempi

Kilpailut

Uusimmat