Kuva: Jussi Häkkilä

Pohteen potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle

19.05.2023 11:00 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen aluehallitus on päättänyt, että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus on päättänyt, että potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle. Nykyisellä ohjeistuksella hävikkiruoka päätyy biojätekeräykseen. Hävikkiruuan myynti aloitetaan Oulun yliopistollisen sairaalan vuodeosastoilla ja henkilöstöravintola Kotkassa ensi kuussa, ja sitä laajennetaan myöhemmin Pohteen muihin yksiköihin. Ylijäämäruokaa voivat ostaa muutkin kuin henkilökunta. Uusi jätelaki velvoittaa elintarvikealan toimijoita minimoimaan syömäkelpoisen ruoan joutumisen biojätteeseen.

Lue myös: Oululaiset pelastivat viime vuonna 49 000 kiloa ruokaa ja kuluttajatuotteita hävikiltä

Kilpailut

Uusimmat