Kuva: Shutterstock

Oulun seudun ympäristötoimi: Tarjoilukeittiöt huolehtivat hyvin tarjottavan ruoan omavalvonnasta

15.06.2023 13:59 - Jussi Häkkilä

Oulun seudun ympäristötoimen koulujen, päiväkotien, henkilöstöravintoloiden ja hoivakotien tarjoilukeittiöihin kahden viime vuoden aikana tehtyjen tarkastusten mukaan tarjoilukeittiöt huolehtivat hyvin tarjottavan ruoan omavalvonnasta.

Oulun seudun ympäristötoimen koulujen, päiväkotien, henkilöstöravintoloiden ja hoivakotien tarjoilukeittiöihin kahden viime vuoden aikana tehtyjen tarkastusten mukaan tarjoilukeittiöt huolehtivat hyvin tarjottavan ruoan omavalvonnasta.  Lämpötilahallintaa arvioitiin ruokien vastaanotossa, kylmäsäilytyksessä, uudelleen kuumennuksessa ja tarjoilussa.  Selvitys painottui kuumana tarjoiltaviin ruokiin Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Lumijoella ja Muhoksella.
Tarkastusten arviointitulokset olivat pääosin oivallisia ja hyviä. Kolme tarjoilukeittiötä sai Korjattavaa-arvion. Lämpötiloja ei ollut mitattu vastaanotetuista ruokaeristä eikä ruokien tarjoiluvaiheesta. Yhdessä tarjoilukeittiössä ei myöskään ollut mitattu kylmälaitteiden lämpötiloja. Epäkohtien korjaantuminen varmistettiin uusintatarkastuksin. Elintarvikkeiden säilytyslämpötilojen seurannasta ohjeistettiin eniten.

Lue myös: Pohteen potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle

Kilpailut

Uusimmat