Kotimaista ruokaa juhlistetaan
Tänään vietetään suomalaisen ruoan päivää nyt viidettä kertaa. Päivä on omistettu suomalaisen ruoan tuottajille ja valmistajille, jotka huolehtivat, joka päivä saadaan turvallista ja maistuvaa suomalaista ruokaa sesongeista ja maailman myllerryksistä huolimatta. Viimeisimmän ruokaturvaindeksivertailun mukaan Suomi on maailman ruokaturvallisin maa.
Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös kotimaisen ruoan tunnusmerkkiä, Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä, jonka tarina alkoi 30 vuotta sitten Suomen liittyessä Euroopan Unioniin. Hyvää Suomesta -merkki perustettiin, jotta kuluttajat pystyisivät lisääntyvän ulkomaisen valikoiman joukosta erottamaan suomalaisen ruoan.
Lue myös: Pohteen potilas- ja henkilöstöruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle