Mielenterveyden keskusliiton Vuoden Pomppu 2024-palkinto Mielenvireys ry:lle

23.08.2024 13:00 - Jussi Häkkilä

Mielenvireys ry:n puheenjohtaja Anna-Liisa Lämsää haastattelee Jussi Häkkilä.

Mielenterveyden keskusliiton Vuoden Pomppu 2024-palkinto on tänään myönnetty Mielenvireys ry:lle aktiivisesta ja laaja-alaisesta mielenterveystyöstä Oulussa ja eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata. Mielenvireys ry keskittää toimintansa erityisesti keski-ikäisiin ja ikääntyneisiin, mielenterveysongelmia itse kohdanneisiin tai omasta mielen hyvinvoinnista kiinnostuneisiin. Myös ikähaitarin toisen ääripään ongelmat näkyvät selvästi. Suurin pulma on hoitoonpääsy. Käytännössä painopistettä ei ole saatu siirrettyä ennaltaehkäisevään työhön ja varhaiseen tukemiseen, vaan joudutaan hakemaan apua erikoissairaanhoidosta, joka tukkeutuu.
Tänä syksynä Mielenvireys ry kumppaneineen järjestää Hyvinvointitreffit eri puolilla maakuntaa ja verkossa. Tavoitteena on poistaa mielenterveysongelmiin liitettyä häpeää ja perustaa kuntiin vapaaehtoisten vetämiä mielen hyvinvoinnin ryhmiä.
Mielenterveyden keskusliitto jakaa Vuoden Pomppu -palkinnon vuosittain jäsenyhteisölleen tunnustuksena edistyksellisestä mielenterveystyöstä. Palkinnon myöntämisperusteissa korostetaan toiminnan monipuolisuutta, muuntautumis-, yhteistyö- ja vaikuttamiskykyä sekä sulautumista osaksi ympäröivää yhteisöä.

Lue myös: MIELI ry: Kriisiavun tarve kasvussa

Kilpailut

Uusimmat