Oulun kaupunki tarjoaa 75 vuotta täyttäneille hauraille ja monisairaille henkilöille neljättä koronarokoteannosta keskiviikosta 11.5.2022 lähtien.
Oulussa kolmanteen koronarokotukseen voivat varata ajan 40 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat tiistaista 28.12. lähtien.
Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kannustavat 12-15-vuotiaita ottamaan koronarokotteen, jos se vielä puuttuu. Koronarokote suojaa hyvin sairaalahoitoon joutumiselta ja vakavalta koronavirustaudilta, vaikka se ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä.
Oulu on epidemian lievimmällä eli perustasolla. Sairaalahoidon tarve ei ole Oulussa kasvussa.
Kolmatta rokoteannosta tarjotaan immuunipuutteisille henkilöille sekä sellaisille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville, jotka saivat ensimmäiset rokotteet lyhyellä rokotevälillä vuoden alussa.
Kahdesti rokotetun ei tarvitse enää hakeutua Oulussa koronatestiin, jos henkilöllä on lieviä hengitystieinfektion oireita ja kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli viikko.
Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa koronarokotteen tärkeydestä alle 40-vuotiaita, joiden osalta rokotuskattavuus on Oulussa edelleen matalalla tasolla. Rokotusaikoja avataan Oulussa yhä nuoremmille ikäryhmille, koska rokotteita ja rokotusaikoja on enemmän kuin aikojen varaajia.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa 35-vuotiaisiin (vuonna 1986 syntyneet) ja sitä vanhempiin henkilöihin. Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa 40-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin henkilöihin.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa 45-vuotiaisiin (vuonna 1976 syntyneet) ja sitä vanhempiin henkilöihin. Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa 50-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin henkilöihin. Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) linjaa, että AstraZenecan Vaxzevria-koronarokotetta ei edelleenkään anneta alle 65-vuotiaille. Syynä ovat rokotetuilla Euroopassa havaitut erittäin harvinaiset veren hyytymishäiriöt, joiden yhteyttä AstraZenecan rokotteeseen Euroopan lääkevirasto EMA pitää mahdollisena.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut sosiaali- ja terveysministeriölle lausunnon koskien koronarokotusten alueellista kohdentamista aluekohtaisen epidemiatilanteen perusteella.
Koska yli 70-vuotiaita on alueella vähemmän kuin muissa maakunnissa, on myös rokotteita saatu alueelle muuta maata vähemmän.
Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.