Uusimmat
Suosituimmat

Kirja Unto Jutilasta ja Toholammin Harmonikkaviikosta

13.01.2017 10:24 - Jussi Häkkilä

Toholammilla julkistetaan huomenna Rapsodia harmonikalle: Unto Jutilan ja Toholammin Harmonikkaviikon tarina -niminen kirja. Kirjan on toimittanut Sinikka Jutila ja kustantanut Modus Musiikki Oy. Sinikka Jutilaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Toholammilla julkistetaan huomenna Rapsodia harmonikalle: Unto Jutilan ja Toholammin Harmonikkaviikon tarina -niminen kirja. Kirjan on toimittanut Sinikka Jutila ja kustantanut Modus Musiikki Oy.  Sinikka Jutila on kirjoittanut mm. Toholammin Harmonikkaviikkoa ja Särkät Soi -tapahtumaa koskevat luvut, Mikko Himanka Kalajoen Plassia asuinympäristönä kuvaavan jakson, Mika Huusari esittelee Unto Jutilan esiintyjänä ja Aki P. Hietala hänen sävellystoimintansa. Muut kahdeksan kirjoittajaa keskittyvät kuvailemaan omia muistojaan ja kokemuksiaan kirjan aihepiiristä.

Unto Jutila (1944-1992) oli Suomessa viimeisiä ilman virallista koulutusta toimineita harmonikansoiton opettajia sekä itseoppinut esiintyjä, joka kuitenkin saavutti menestystä ja arvostusta ulkomaita myöten. Hänen merkittäväksi saavutuksekseen monien unohtumattomien sävellysten lisäksi ylsi Toholammin Harmonikkaviikko, jota järjestettiin vuosina 1986-2005.

Uusimmat
Suosituimmat