Rainevaaran Risto on kahden jukeboxin loukossa Pulkkilassa
Siinä se on! Värikäs, musikaalinen ja vuosimallia 1967. Tarkoitan siis tuota Ristoa :) Vieressä on myös jukeboxi vm. 1964. Laite on soinut aikanaan Vihannin Hermannissa ja sieltä se päätyi muutaman mutkan jälkeen Pulkkilaan. Myllyssä on putkivahvistin ja ääni on tosi hyvä. Tämä aarre on myytävänä!
Laitteessa on virta päällä ja sitten kansi kiinni. Risto on ollut jo 30 vuotta seurakuntamestarina, mutta tämän kuvan mukaan hän menisi täydestä myös kanttorina :)
Aluksi pudotettiin aina kolikko soittimeen. Tässä laitteessa maksupääte on myöhemmin ohitettu.
Sitten valkkaamaan sopiva levy. Nämä on olleet suosittuja kappaleita aikanaan.
Sopiva biisi löytyi ja sitten lukitaan vastaus.
Risto valitsi Dschinghis Khan -yhtyeen kappaleen Moskau vuodelta 1979. Se tunnetaan paremmin Juhamatin Volgana. Laite nielee pikku sinkkulättyjä.
Tämä jukeboxi on uudempi 80-luvulta. Siinä ei ole putkivahvistinta ja ääni on pikkaisen erilainen kuin äskeisessä mallissa.
Yksi levy markan ja 5 levyä viisimarkkaa...hetkinen missäs se on se tarjous...
Se on tuo valinnan vaikeus...minulle 327, eli tonnikala, ananas ja aurajuusto!
Keskusradio. Tämä laite on 60-luvulta ja sillä on painoa 64 kiloa.
"Lipastolevariradio" tai mikähän se on nimeltään. Laitteessa täytyy olla hyvät kaapit, koska ääni on aivan loistava! Yhdistelmä on 50-luvun lopulta.
Kelanauhureita. Eli niitä isoja c-kasetteja :)
Matkaradioita 60- tai 70-luvulta. Näihin oli jo haettu silloin Pookin taajuus valmiiksi.
Kideradio ja kuulokkeet. Kidekone oli yksinkertainen radiovastaanotin, joka ei tarvinnut ulkopuolista virtalähdettä, vaan se sai käyttövoimansa suoraan vastaanottamistaan radioaalloista. Kidekoneet olivat suosittuja erityisesti radion alkuaikoina.
Philips kasettisoitin vuodelta 1965. Allekirjoittanut nauhoitti koejuonnon ja lopuksi vaihtoi sen tyytyväisenä Pookin nauhuriin ;)
Tässä se toimittajan oma Zoom -nauhuri ja eikö mitä, Risto kaivoi heti omista kätköistään esille samanlaisen!
"Haloo, onko Puotipuksuissa?" Vanhoja seinäpuhelimia, joista esittelyssä Salon rautatieasemalla käytössä ollut koneisto.
Puhelinkeskus. Niistä ensimmäiset olivat käsivälitteisiä ja keskuksenhoitaja muodosti yhteyden kytkemällä liittimellä varustetun johdon keskuksen taulussa olevaan pistokkeeseen. Naispuolisia keskuksenhoitajia kutsuttiin Suomessa ”sentraalisantroiksi".
Vanhoja kunnon kapuloita. Näitä käyttämällä puhelu on ollut myös fyysinen suoritus.
Ericssonin alkupään akullinen autopuhelin vuodelta 1987. Kapineella painoa 4,5 kiloa. Laite maksoi aikanaan 20 000 markkaa. Risto treenasi soiton aikana ojentajaa.
Ensimmäisiä kopiokoneita 60-luvun lopulta, Rex-Rotary 400. Onkohan tuo aito vai kopio! :)
Saksalainen räjähdelaatikko vuodelta 1941. Toimittaja söi ennen haastattelua hernesoppaa, joten kuva piti ottaa vähän kauempaa :) Huh, onneksi laatikko oli kuitenkin tyhjä.
Risto ja kunnon justeeri. Ei muuten lopu terän pituus heti kesken!
Keräilijän pihalta löytyi myös vanhaa pärisevää. Heti ajokuntoinen Saab 99 vuosimallia 1972. Triumphin 1,85 koneella varustettuna.
Jääkiekkopeli 60-luvulta. Risto tarvisi varaosana tuohon etukulmaan ehjän katteen ja olisipa hän kiinnostunut ostamaan vaikka tälläisen kokonaisen pelinkin. Tosin se pitäisi olla kuten tässäkin, peltiukoilla rakennettu.
Sitten onkin juomatauko. Virvoitus- ja kielenkirvoitusjuomapulloja 60- ja 70-luvuilta.
LOPPUYHTEENVETO: "Jätkät, sätkät, parrunpätkät..Rasvamontussa voi esitellä kaikenlaisia esineitä ja asioita, eikä vanhan tupakan keräilykään vaaranna siinä terveyttä ja riko mainoslakia.
Katso myös: Sami "Luntti" Lund kallistuu bemareihin Ylivieskassa
Rasvamontun aiemmat jaksot ja vierailukohteen ilmoittaminen: Rasvamonttu