Kuva: Jussi Häkkilä

Sinilevähavaintojen määrä hieman lisääntynyt

09.08.2024 08:23 - Jussi Häkkilä

Sinilevää on havaittu tällä viikolla Suomen ympäristökeskuksen mukaan hieman enemmän sisävesillä ja rannikkoalueilla kuin viime viikolla.

Sinilevää on havaittu tällä viikolla Suomen ympäristökeskuksen mukaan hieman enemmän sisävesillä ja rannikkoalueilla kuin viime viikolla. Sisävesillä havaintoja on etenkin maan etelä- ja länsiosissa, sekä pitkin keskistä Suomea. Erittäin runsaasti sinilevää on havaittu neljällä havaintopaikalla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa sekä Päijät-Hämeessä. 16;lla havaintopaikalla on havaittu runsaasti sinilevää, ja hieman sinilevää 36:lla.
Rannikolla sinilevää on havaittu 23:lla valtakunnallisen sinileväseurannan havaintopaikalla, joista kahdella erittäin runsaasti. Neljällä havaintopaikalla havaittiin runsaasti sinilevää ja 17:llä hieman. Avomerellä kukinnat ovat voimistuneet Saaristomeren eteläpuolella.
Pohjois-Pohjanmaalla sinilevää oli tällä viikolla kolmessa seurantakohteessa, joista runsaasti Vaalan Rokuanjärvessä. Kainuussa sinilevää oli tällä viikolla vähän ainoastaan Suomussalmen Kuivajärvessä. Lapissa sinilevää ei tällä viikolla havaittu.

Lue myös: Oulun Pyykösjärvessä runsaasti sinilevää, rannalla myrkkykeisoa

Kilpailut

Uusimmat