Kuva: Jussi Häkkilä

Pudasjärvellä varmennetaan luonnontuotteiden parempaa hyödyntämistä

16.01.2018 12:55 - Jussi Häkkilä

Pudasjärven elinvoimavaliokunta valmistelee toimenpideohjelmaa, jolla varmennetaan alueen puhtaiden luonnon keräilytuotteiden entistä parempaa hyödyntämistä.

Pudasjärven elinvoimavaliokunta valmistelee toimenpideohjelmaa, jolla varmennetaan alueen puhtaiden luonnon keräilytuotteiden entistä parempaa hyödyntämistä. Tavoitteena on kehittää menetelmiä, joilla kannustetaan pudasjärveläisiä hankkimaan itselleen lisätuloja luonnontuotteiden keräämisestä, jalostuksesta ja markkinoinnista. Toimenpideohjelman on määrä valmistua hyvissä ajoin ennen luonnontuotteiden tulevaa keräilykauden alkamista.

Valiokunta korostaa, että luonnon keräilytyotteista puhuttaessa pitää nähdä niiden koko laaja kirjo. Marjojen ja sienien lisäksi siihen kuuluvat mm. Pudasjärven luonnon tarjoamat monipuoliset puhtaat yrttikasvi- ja kalavarannot.

Elinvoimavaliokunta toteaa, että Pudasjärvellä on erittäin vahva ja nykyisinkin toiminnassa oleva luonnontuotteiden keräämisen perinne. Hyvä esimerkki tästä oli viimesyksyinen keskuskeittiön toteuttama omaan käyttöön tarvittavan puolukan osto, jolloin kiintiö tuli hetkessä täyteen.

Pudasjärven elinvoimavaliokunta käsitteli kokouksessaan myös kaupunginvaluuston vahvistaman uuden kuntasuunnitelman toteuttamista ja siihen liittyvän vastaperustetun kehittämisyhtiön mahdollisuuksia. Yksimielisesti hyväksytyssä kuntasuunnitelmassa tavoitellaan 10 000:n asukkaan ja 500:n uuden työpaikan saavuttamista vuoteen 2027 mennessä.

Lue myös: Pohjanmaan 4H-yhdistykset eivät avaa syksyllä marja-asemiaan puolukan ostamiseksi

Kilpailut

Uusimmat