Hävikkiruoka halutaan Oulussa keskitettyyn ruoka-apuun
Oulussa suunnitellaan yhteistä logistiikkamallia ylijäämäruoan keräämiseksi keskitetysti talteen ruoka-avuksi. Tavoitteena on tuoda ruokajonojen rinnalle osallistavampaa ruoka-apua ja yhteisiä ruokailuja. Viime syksynä käynnistyneessä, Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Oulun prikka -hankkeessa kartoitetaan kaikki elintarviketeollisuuden edustajat. Oulussa kertyy kaupoista viikoittain kymmeniä ostoskärryllisisiä syömäkelpoista ruokaa, joka päätyy biojätteeksi eikä ohjaudu ruoka-apuun. Lisäksi kaupungin kouluista ja vanhainkodeista jää ruokaa vuositasolla tonneittain yli. Suomessa on useilla paikkakunnilla meneillään tämänkaltaisia esikartoitushankkeita tai jo pidemmälle vietyä hävikkiruuan hyödyntämistä.
Lue myös: Oululainen CircMeal jalostaa kauppojen hevi-hävikkiä uusiksi tuotteiksi