Hävikkiruoka halutaan Oulussa keskitettyyn ruoka-apuun

16.01.2020 09:16 - Jussi Häkkilä

Projektipäällikkö Nina Niemelää haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulussa suunnitellaan yhteistä logistiikkamallia ylijäämäruoan keräämiseksi keskitetysti talteen ruoka-avuksi. Tavoitteena on tuoda ruokajonojen rinnalle osallistavampaa ruoka-apua ja yhteisiä ruokailuja. Viime syksynä käynnistyneessä, Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Oulun prikka -hankkeessa kartoitetaan kaikki elintarviketeollisuuden edustajat. Oulussa kertyy kaupoista viikoittain kymmeniä ostoskärryllisisiä syömäkelpoista ruokaa, joka päätyy biojätteeksi eikä ohjaudu ruoka-apuun. Lisäksi kaupungin kouluista ja vanhainkodeista jää ruokaa vuositasolla tonneittain yli. Suomessa on useilla paikkakunnilla meneillään tämänkaltaisia esikartoitushankkeita tai jo pidemmälle vietyä hävikkiruuan hyödyntämistä.

Lue myös: Oululainen CircMeal jalostaa kauppojen hevi-hävikkiä uusiksi tuotteiksi

Kilpailut

Uusimmat