Prikka kiertoon valittiin Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveysteoksi
Pohjois-Pohjanmaan ravitsemusterveyden koordinaatioryhmä on valinnut maakunnan tämän vuoden ravitsemusterveysteoksi Prikka kiertoon -työllisyyden, osallisuuden ja kiertotalouden kehittämishankkeen.
Koordinaatioryhmä perustelee valintaa sillä, että hanke on kehittänyt hävikkiruuan hyödyntämisen keskitetyn mallin Ouluun. Prikka kiertoon -logistiikkakeskus antaa mahdollisuuden vastaanottaa myös isompia hävikkiruokaeriä elintarviketurvallisesti.
Tämän lisäksi Prikka kiertoon on työllisyyden, osallisuuden ja kehittämishanke, jossa ratkotaan kahta ajankohtaista haastetta yhtäaikaisesti: hävikkiruuan parempaa hyödyntämistä sekä haasteellisessa työmarkkina-asemassa olevien työllistymistä. Logistiikan ohessa luodaan kiertotalouden työkokeilu- ja työpaikkoja sekä etsitään alalle johtavia ura- ja työllisyyspolkuja.
Ravitsemusterveysteon valinnalla nostetaan esille teko tai työ, jolla merkittävästi edistetään tai on edistetty ravitsemusterveyttä tai jolla on lisätty ruokapalvelujen tunnettavuutta paikallisesti tai alueellisesti.
Lue myös: Prikka kiertoon -logistiikkakeskus aloittaa toimintansa Oulussa