Oulussa tarkastettiin ravintoloissa medium-kypsennettyinä tarjottavien jauhelihapihvien valmistuksen ja tarjoilun riskinhallintaa -kahdessa näytteessä todettiin bakteereja
Oulun seudun ympäristötoimi tarkasti ravintoloissa medium-kypsennettyinä tarjottavien jauhelihapihvien valmistuksen ja tarjoilun riskinhallintaa. Tutkittujen raaka-ainelihanäytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä, mutta kahdessa näytteessä todettiin shigatoksiineja tuottavaa E. coli- eli STEC-bakteeria. Tarkastuksilla todettiin, että ravintoloissa asiakkaat saivat tiedon jauhelihapihvin kypsyysasteesta, mutta bakteeririskistä ei kerrottu.
Medium-kypsennetty jauhelihapihvi voi sisältää bakteereita, jotka aiheuttavat vakavan ruokamyrkytyksen. Kuumennuksessa bakteerit tuhoutuvat. Ruokavirasto suositteleekin, että kaikki jauhelihatuotteet tarjoiltaisiin kunnolla kypsennettynä.
Lue myös: Lihanaudoista löytyi salmonellabakteeria Ruukissa