Kuva: Radio Pooki

Poliisi selvittänyt työperäistä ihmiskaupparikosta Oulaisten, Pyhäjoen ja Merijärven alueella sijaitsevalla kivilouhimolla

20.06.2024 08:46 - Jussi Häkkilä

Oulun ja Helsingin poliisilaitokset ovat tutkineet epäiltyä työperäistä ihmiskaupparikosta Oulaisten, Pyhäjoen ja Merijärven alueella sijaitsevalla kivilouhimolla.

Oulun ja Helsingin poliisilaitokset ovat tutkineet epäiltyä työperäistä ihmiskaupparikosta Oulaisten, Pyhäjoen ja Merijärven alueella sijaitsevalla kivilouhimolla. Tutkinta on kohdistunut alueella sijaitsevien kaikkien kolmen yrityksen toimintaan. Yritysten työntekijät ovat pääosin Kiinan kansalaisia. Työnantajan työntekijöille asunnoiksi järjestämät parakit ovat olleet ahtaita ja likaisia eikä niihin ole ollut rakennuslupia. Työntekijöitä oli peloteltu mm. antamalla väärää tietoa heidän oikeuksistaan ja esimerkiksi terveyden hoitoon liittyvistä kustannuksista. Viranomaiset havaitsivat myös vakavia puutteita työturvallisuudessa. Työntekijät ovat altistuneet työssään ja vapaa-aikanaan syöpävaaralliselle kivipölylle. Epäiltyjä asiassa on seitsemän, joista kaksi suomalaisia ja viisi kiinalaista. Rikoksesta epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä ihmiskauppaan.

Lue myös: Polarica Marjahankinta Oy:n entistä toimitusjohtaja Jukka Kristoa syytetään törkeästä ihmiskaupasta

Kilpailut

Uusimmat