Kuva: Anni Hurtig

Nallikarin uimarannalla voi jälleen uida - tuoreissa uimavesinäytteissä ei todettu toimenpiderajoja ylittäviä määriä coli-bakteereja

12.07.2024 14:38 - Ari Kettukangas

Seuraava seurantakalenterin mukainen näyte otetaan 22. heinäkuuta ja sen tuloksista tiedotetaan kyseisen viikon lopulla.

Nallikarin uimarannalla voi jälleen uida. Oulun seudun ympäristötoimen mukaan rannan bakteerimäärät ovat laskeneet. Eilen ja toissapäivänä otetuissa tuoreissa uimavesinäytteissä ei todettu toimenpiderajoja ylittäviä määriä coli-bakteereja.  Enterokokkibakteerien määrät ovat olleet koko ajan alle toimenpiderajan. Suositus välttää uimista siis puretaan. Oulun seudun ympäristötoimi seuraa Nallikarin uimarannan vedenlaatua suunnitellusti. Seuraava seurantakalenterin mukainen näyte otetaan 22. heinäkuuta ja sen tuloksista tiedotetaan kyseisen viikon lopulla. Uimaveden heikentyneeseen laatuun saattoi vaikuttaa viikonloppuna ollut voimakas tuuli ja rankkasateet, jotka ovat voineet tuoda rannalle ja nostaa pohjasta bakteereja uimaveteen. Veden laatua voivat heikentää myös rannan mataluus ja veden heikko vaihtuvuus. Bakteerit voivat olla myös uimareista peräisin, minkä vuoksi vatsataudissa ei pidä mennä uimaan. Ulkoisia lähteitä voivat olla myös laivaliikenne ja eläimet.

Lue myös: Oulun Nallikarin uimavedessä ulosteperäisiä bakteereja

Kilpailut

Uusimmat