Kuva: Marja Ollakka

Vuoden 2024 tangokuninkaallisiksi valittiin Miia Laitinen ja Harri Hautaniemi

14.07.2024 10:49 - Ari Kettukangas

Finaalissa kuultiin yhteensä kymmentä laulajaa ja tämän jälkeen tuomaristo valitsi Superfinalistit eli kruunusta kisaavat kaksi mies- ja kaksi naislaulajaa. Tuoreiden Tangokuninkaallisten lisäksi superfinaaliin itsensä lauloivat Laura Lindell ja Kullervo Kauppi.

Uudet Tangokuninkaalliset on valittu Seinäjoella. Tangomarkkinoiden 40-vuotisjuhlavuotena Tangokuningattareksi valittiin jyväskyläläinen Miia Laitinen ja Tangokuninkaaksi ulvilalainen Harri Hautaniemi. Finaalissa kuultiin yhteensä kymmentä laulajaa ja tämän jälkeen tuomaristo valitsi Superfinalistit eli kruunusta kisaavat kaksi mies- ja kaksi naislaulajaa. Tuoreiden Tangokuninkaallisten lisäksi superfinaaliin itsensä lauloivat Laura Lindell  ja Kullervo Kauppi. Laulukilpailuun osallistui tänä vuonna noin 200 laulajaa. Tuomariston puheenjohtajana tänä vuonna toimi viime vuoden tapaan vuoden 2010 Tangokuningas Marko Maunuksela. Maunukselan lisäksi tuomaristossa istuivat Marco Bjurström, Meiju Suvas, Nina Tapio ja Saija Tuupanen.

Vuoden 2024 Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun voittotangoksi valittiin laulu Jälkeenpäin. Matti Paatelman säveltämän ja Mirkka Paajasen sanoittaman kappaleen tulkitsi viime vuonna kruunattu Pasi Flodström.

Seinäjoen Tangomarkkinat houkutteli tänä vuonna paikalle 49 000 kävijää.

Kilpailut

Uusimmat