Kuva: Shutterstock

Tilastokeskuksen mukaan tieliikenteessä on kuollut tammi-kesäkuun aikana jo 72 ihmistä - uhrina useita alle 15-vuotiaita lapsia

24.07.2024 15:17 - Ari Kettukangas

Poliisi kehottaa kaikkia tienkäyttäjiä kiinnittämään erityistä huomiota liikenteessä liikkuviin lapsiin ja toimimaan vastuullisesti loppuvuoden aikana. Asia korostuu koulujen alkaessa. Tällöin poliisi tulee olemaan vahvasti ensimmäisinä koulupäivinä alakoulujen läheisyydessä turvaamassa pienten lasten turvallista koulutaivalta.

Tilastokeskuksen julkistamien ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä on kuluvana vuonna tammi-kesäkuun aikana menehtynyt 72 ihmistä, kun viime vuonna vastaavaan aikaan kuolleita oli 69. Huolestuttavan alkuvuodesta tekee se, että tieliikenteessä on menehtynyt useita alle 15-vuotiaita lapsia. Viime vuonna alle 15-vuotiaita lapsia kuoli tieliikenteessä vain yksi, nyt on jo kuusi lasta menehtynyt vaikka vasta on takana puolet vuodesta. Menehtyneistä lapsista kolme oli liikkeellä pyörällä/kevyellä sähköajoneuvolla ja kaksi oli henkilöauton matkustajaa ja yksi oli liikkeellä jalan. Poliisi kehottaa kaikkia tienkäyttäjiä kiinnittämään erityistä huomiota liikenteessä liikkuviin lapsiin ja toimimaan vastuullisesti loppuvuoden aikana. Asia korostuu koulujen alkaessa. Tällöin poliisi tulee olemaan vahvasti ensimmäisinä koulupäivinä alakoulujen läheisyydessä turvaamassa pienten lasten turvallista koulutaivalta.

Lue myös: Mies menehtyi kolarissa Pyhäjoella

Kilpailut

Uusimmat