Kuva: Antti J. Leinonen

PSAVI muuttanut Kemijoen, Raudanjoen ja Iijoen voimalaitosten kalatalousvelvoitteita koskevia päätöksiä

29.07.2024 10:35 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Kemijoen, Raudanjoen ja Iijoen yli 40 vuotta vanhoja voimalaitosten kalatalousvelvoitteita koskevia päätöksiä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Kemijoen, Raudanjoen ja Iijoen yli 40 vuotta vanhoja voimalaitosten kalatalousvelvoitteita koskevia päätöksiä. Aluehallintoviraston mukaan olosuhteet joilla ovat olennaisesti muuttuneet vesilaissa säädetyllä tavalla. Päätökset koskevat Iijoella PVO-Vesivoima Oy:n Raasakan, Maalismaan, Kierikin, Pahkakosken ja Haapakosken voimalaitosten kalatalousvelvoitteita. Kemijoen osalta päätökset koskevat PVO-Vesivoima Oy:n Isohaaran ja Kemijoki Oy:n Taivalkosken, Ossauskosken, Petäjäskosken, Valajaskosken, Vanttauskosken, Pirttikosken ja Seitakorvan sekä Raudanjoen Permantokosken voimalaitosten kalatalousvelvoitteita.

Päätöksen mukaan voimalaitosten omistajien tulee selvittää ja suunnitella voimalaitosten yhteyteen rakenteet, jotka mahdollistavat lohen ja meritaimenen pääsyn voimalaitosten patojen ohi poikastuotantoalueille. Samoin voimalaitosten omistajien pitää suunnitella rakenteet, jotka mahdollistavat smolttien ja kuteneiden yksilöiden alasvaelluksen mereen.

Lue myös: Metsähallitus keskeytti kalastuslupien myynnin Näätämöjoelle ja sen sivuvesiin lohikantojen heikon tilan vuoksi

Kilpailut

Uusimmat