Kuva: Kainuun ELY-keskus

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettanut nähtäville Hauksuonnevan tuuli- ja aurinkovoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman

28.08.2024 10:52 - Ari Kettukangas

Tuulivoima-alue koostuu yhteensä enintään 64 tuulivoimalasta perustuksineen, tuulivoimaloiden välisistä huoltoteistä, tuulivoimaloiden välisistä maakaapeleista sekä hankealueelle sijoitettavasta 1–2 sähköasemasta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Hauksuonnevan tuuli- ja aurinkovoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman. Wpd Suomi Oy suunnittelee Hauksuonnevan tuuli- ja aurinkovoimahanketta Pyhäjoen ja Merijärvenkuntien alueelle. Hankealueen pinta-ala on 5 253 hehtaaria. Suunniteltujen tuulivoimaloiden yksikkö teho on enintään 10 MW ja kokonais korkeus enintään 300 metriä. Tuulivoima-alue koostuu yhteensä enintään 64 tuulivoimalasta perustuksineen, tuulivoimaloiden välisistä huoltoteistä, tuulivoimaloiden välisistä maakaapeleista sekä hankealueelle sijoitettavasta 1–2 sähköasemasta. Aurinkovoima-alueen pinta-ala on enimmillään 153 hehtaaria sijoittuen kahdelle erilliselle alueelle hankealueen koillisosaan. Aurinkovoimalan enimmäisteho on noin 120 MWp käytettävästä paneeliteknologiasta ja teknisistä ratkaisuista riippuen.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan turvetuotannosta poistuneiden alueiden ennallistamisen ympäristövaikutuksia arvioidaan

Kilpailut

Uusimmat