Kuva: Jussi Häkkilä

Bioenergiaterminaalin rakentaminen edistyy Haapajärvellä

04.09.2024 14:54 - Ari Kettukangas

Terminaalin on määrä valmistua yritysten käyttöön vuoden loppuun mennessä. Bioenergiaterminaali palvelee laajasti alueen yrityksiä, jotka voivat hyödyntää sitä energiapuun hankinnassa ja jalostuksessa.

Haapajärvi kehittää bioteollisuusaluetta tulevaisuuden tarpeisiin. Haapajärvelle rakennettava bioenergiaterminaali palvelee alan yrityksiä ja tukee uusiutuvan energian kasvua. Haapajärven kaupunki ja NIHAK avaavat pitkäjänteisellä yhteistyöllä tietä bioteollisuuden investoinneille. Haapajärven Hallan teollisuusalueella bioenergiaterminaalin rakennustyöt ovat olleet käynnissä juhannusviikolta lähtien. Terminaalin on määrä valmistua yritysten käyttöön vuoden loppuun mennessä. Bioenergiaterminaali palvelee laajasti alueen yrityksiä, jotka voivat hyödyntää sitä energiapuun hankinnassa ja jalostuksessa. Bioenergiaterminaali käsittää reilun neljän hehtaarin kokoisen alueen, joka asfaltoidaan, valaistaan ja varustetaan turvatoimin sekä vesienkäsittelyjärjestelmällä. Terminaali tarjoaa yrityksille mahdollisuuden varastoida ja käsitellä puubiomassaa eri muodoissa, mikä parantaa logistiikkaa ja toimitusvarmuutta. Kyseessä on yli 2 miljoonan euron investointi, jonka rahoituksesta 70 prosenttia tulee Pohjois-Pohjanmaan liiton ja EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahaston JTF kautta.

Lue myös: VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy kehittää Haapavedelle tuulta ja aurinkoa yhdistävää Puutionsaaren hybridihanketta

Kilpailut

Uusimmat