Kuva: Shutterstock

DNA:n ja Telian 3G-verkko sammuu Pohjois-Pohjanmaalla, Koillismaalla ja Lapissa

30.09.2024 14:40 - Ari Kettukangas

3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat samalla peittoalueella enemmän kapasiteettia ja nopeampia yhteyksiä.

DNA:n ja Telian 3G-verkko sammuu Pohjois-Pohjanmaalla, Koillismaalla ja Lapissa. DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sammuttaminen jatkuu lokakuussa. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat samalla peittoalueella enemmän kapasiteettia ja nopeampia yhteyksiä. 3G-verkon sammutus viikolla 40 Alavieskassa, Inarissa, Kalajoella, Merijärvellä, Pyhäjoella ja Sodankylässä. Viikolla 41 puolestaan Enontekiöllä, Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Utsjoella. Loka-marraskuussa 3G-verkon sammutus etenee näiden paikkakuntien lisäksi osana verkon modernisointia ja vuoden loppuun mennessä 3G-verkon sammutus saadaan päätökseen.

Lue myös: Oulun ja Pohjolan rengastien matkailu jatkoi vahvaa kasvuaan elokuussa erityisesti kansainvälisten matkailijoiden osalta

Kilpailut

Uusimmat