Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus sai katsauksen uuden sairaalan muuton tilanteesta

02.10.2024 09:32 - Ari Kettukangas

Ensimmäiset toiminnot ovat aloittaneet uusissa tiloissa syyskuun alussa. Oulun yliopistollisen sairaalan uudet A- ja B-rakennukset otetaan käyttöön vaiheittain syksyn 2024 aikana. Kaikki sairaalan toiminnot eivät muuta, vaan toimintaa on edelleen myös vanhoissa tiloissa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus sai eilisessä kokouksessa katsauksen uuden sairaalan muuton tilanteesta. Ensimmäiset toiminnot ovat aloittaneet uusissa tiloissa syyskuun alussa. Oulun yliopistollisen sairaalan uudet A- ja B-rakennukset otetaan käyttöön vaiheittain syksyn 2024 aikana. Kaikki sairaalan toiminnot eivät muuta, vaan toimintaa on edelleen myös vanhoissa tiloissa. Ensimmäiset muutot on tehty onnistuneesti syyskuun aikana. Uusissa tiloissa toimivat muun muassa lasten ja naisten poliklinikat, lisääntymislääketieteen yksikkö ja kuvantamisen toimenpidesali. Myös yleislääketieteen akuuttiosasto, geriatrinen akuuttiosasto ja geriatrian poliklinikka ovat muuttaneet. Maanalainen pysäköintitalo Kuuraparkki on avattu. Muutot jatkuvat lokakuussa, jolloin muuttovuorossa ovat muun muassa hoitologistiikka, välinehuolto sekä sydän- ja sisätautikeskusten toimintoja. Nyt muuttavien ja tiloissa jo toimivien yksiköiden lisäksi A- ja B-rakennuksiin sijoittuvat esimerkiksi sairaalan leikkaus-, teho- ja synnytysosastot, päivystys sekä suuri osa vuodeosastoista. Nämä muuttavat uusiin tiloihin myöhemmin syksyn aikana. Niin sanottujen kuumien toimintojen muuttopäivä on suunnitelmien mukaan marraskuun alussa.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos ja alueen sopimuspalokunnat hyväksyivät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen pelastustoimen ensimmäisen alueellisen palokuntasopimuksen

Kilpailut

Uusimmat