Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen aluehallitus päätti kokouksessaan esittää aluevaltuustolle muutoksia Oulaskankaan sairaalan toimintaan

09.10.2024 14:46 - Ari Kettukangas

Muutoksia tulisi muun muassa päivystykseen, vuodeosastotoimintaan sekä leikkaustoimintaan. Päiväkirurginen ja lyhytjälkihoitoinen leikkaustoiminta jatkuisivat Oulaskankaan sairaalassa. Myös erikoissairaanhoidon vastaanottotoiminta ja dialyysihoito jatkuisivat. Oulaskankaan sairaalasta kehitettäisiin alueen akuuttihoidon keskittymää. Leikkaustoiminta, joka vaatii monierikoisalaista ympärivuorokautista päivystystä ja kirurgista vuodeosastotoimintaa, päättyisi Oulaskankaan sairaalassa 31. joulukuuta. Myös siihen liittyvät sisätautien, kirurgian ja anestesiologian takapäivystykset päättyisivät. Kirurgian ja sisätautien vuodeosastotoiminta lakkaisi ja tilalle tulisi akuuttiosastoja.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan Oulaskankaan sairaalan toimintaan tulevia muutoksia ja lähetti esityksen aluevaltuustolle päätettäväksi. Aluehallitus päätti kokouksessaan esittää aluevaltuustolle muutoksia Oulaskankaan sairaalan toimintaan tulevaisuuslautakunnan esityksen mukaisesti. Muutoksia tulisi muun muassa päivystykseen, vuodeosastotoimintaan sekä leikkaustoimintaan. Päiväkirurginen ja lyhytjälkihoitoinen leikkaustoiminta jatkuisivat Oulaskankaan sairaalassa. Myös erikoissairaanhoidon vastaanottotoiminta ja dialyysihoito jatkuisivat. Oulaskankaan sairaalasta kehitettäisiin alueen akuuttihoidon keskittymää. Leikkaustoiminta, joka vaatii monierikoisalaista ympärivuorokautista päivystystä ja kirurgista vuodeosastotoimintaa, päättyisi Oulaskankaan sairaalassa 31. joulukuuta. Myös siihen liittyvät sisätautien, kirurgian ja anestesiologian takapäivystykset päättyisivät. Kirurgian ja sisätautien vuodeosastotoiminta lakkaisi ja tilalle tulisi akuuttiosastoja.

Pohteen tulevaisuuslautakunta päätti syyskuussa esittää aluehallitukselle, että Oulaskankaan sairaalan toiminta muuttuu vuoden 2025 aikana. Esitys liittyy maan hallituksen kehysriihen linjauksiin sairaalaverkosta ja sairaaloiden tehtävien muutoksista sekä tulevasta terveydenhuoltolaista. Taustalla ovat myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön saatavuuden haasteet sekä Pohteen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman tavoitteet.

Lue myös: Palliatiivisen ja saattohoidon viikon teemana Palliatiivinen hoito -muutoksessa mahdollisuus

Kilpailut

Uusimmat