Kuva: Oulun kulttuuritapahtumayhdistys

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys jakaa Pirkko-kulttuuripalkinnon kulttuuritoimittaja Eeva Kauppiselle

09.10.2024 15:10 - Ari Kettukangas

Pirkko-kulttuuripalkinnolla halutaan huomioida henkilö, joka on edistänyt kulttuurin ja taiteen asemaa sekä alan yhteistyötä Oulun seudulla ja joka on tuonut laajaa näkyvyyttä pohjoiselle kulttuurille ja taiteelle.

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys jakaa tämän vuoden Pirkko-kulttuuripalkinnon kulttuuritoimittaja Eeva Kauppiselle neljä vuosikymmentä jatkuneesta työstään kulttuuritoimittajana ja kriitikkona sekä merkittävänä pohjoissuomalaisen kulttuurin ja taiteen puolestapuhujana. Pirkko-kulttuuripalkinnolla halutaan huomioida henkilö, joka on edistänyt kulttuurin ja taiteen asemaa sekä alan yhteistyötä Oulun seudulla ja joka on tuonut laajaa näkyvyyttä pohjoiselle kulttuurille ja taiteelle. Teatteritaiteen maisteri Eeva Kauppinen on työskennellyt sanomalehti Kalevassa vuodesta 1985 ja kirjoittanut Pohjois-Suomen aiheista Teatteri&Tanssi+sirkus-lehteen avustajana vuodesta 1999. Kauppinen kutsuttiin Suomen arvostelijain liiton kunniajäseneksi 2019. Lisäksi hän on toiminut useissa alaan liittyvissä luottamustehtävissä ja palkintoraadeissa.

Lue myös: Oulun seurakuntayhtymä luopuu Myllyojalla sijaitsevasta seurakuntatalostaan ja suunnittelee seurakuntakodin rakentamista Hiukkavaaraan

Kilpailut

Uusimmat