Oulun Lyseon lukio juhlii

14.10.2024 09:27 - Jussi Häkkilä

Oulun Lyseon lukion rehtori Mika Aaltoa haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun Lyseon lukio juhllii tällä viikolla 150-vuotista taivaltaan. Vuonna 1874 Oulun suomalaisessa lyseossa opintonsa aloitti 33 oppilasta. Tänä vuonna lukio-opiskelunsa aloitti 245 oppilasta.

Juhlaan saapuu lyseosta kirjoittaneita 1950-luvulta eteenpäin jokaiselta vuosikymmeneltä.

Osa juhlaa on Pokkitörmän musiikkiteatterin laatima esitys, jonka teemoja ovat kasvu, omat voimavarat ja yhteisöllisyys. Esitystä on ollut tekemässä iso joukko lyseolaisia, ja sen rakentumista ovat ohjanneet musiikinopettaja Satu Korpi, äidinkielenopettaja Sanja Laaninen ja kuvataideopettaja Juulia Kinnunen. Esitystä esitetään tällä viikolla opiskelijoille, ja keskiviikon esitys kello 18 on avoin myös koulun ulkopuolisille katsojille.

Oulun Lyseon senioriyhdistys lisäksi huomioinut juhlavuotta hankkimalla koululle rehtorin käädyt, joita on tarkoitus käyttää juhlallisissa tilaisuuksissa, kuten lakkiaisissa. Käädyt on suunnitellut teollinen muotoilija Antero Lepojärvi ja valmistanut Jyri Ainasoja. Senioriyhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Ristiluoma luovuttaa käädyt rehtori Mika Aallolle torstain juhlassa.

Lue myös: Koulutuskuntayhtymä OSAO:n Kampus 2030 -hanke Oulussa suunnitteluvaiheeseen

Kilpailut

Uusimmat