Kuva: Mika Pesonen

Radio Pooki 35 vuotta

06.10.2024 17:13 - Mika Kuki

Pooki juhli 35-vuotista taivaltaan kuuntelijoiden kanssa Zemppi Areenalla Kempeleessä lauantaina 5.10.2024. Illan esiintyjiin lukeutuivat Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Leif Lindeman & Rosette sekä yllätysesiintyjinä Pookin Leidit Lavalla (kuvassa).

35-vuotiasta POokia oli tullut juhlimaan väkeä salin täydeltä jopa pitkien matkojen päästä. (kuva: Tommi Hedberg)

Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva loihtivat Zemppi Areenaan upean tunnelman. (kuva: Marja Ollakka)

Leif Lindeman ja Rosette saivat tanssikansan liikkeelle. (kuva: Mika Kuki)

Pookin Leidit Lavalla - Laulussa lauletaan "Samppanjaa!" ja Mikahan tuo. (kuva: Mika Pesonen)

(kuva: Mika Kuki)

(kuva: Mika Pesonen)

(kuva: Marja Ollakka)

(kuva: Mika Pesonen)

Radio Pookin perustamisesta tulee tänään kuluneeksi 35 vuotta. Pooki aloitti lähetyksensä Raahessa 6.10.1989. Kanavan perusti raahelainen kultakauppias Tapio Järvelä, joka myi radion nykyiselle omistajalleen Bauer Medialle vuonna 2011. Pooki aloitti paikallisena kanavana ja on sittemmin laajentunut valtakunnalliseksi. Aluksi paikallisradiona aloittanut Pooki laajeni Järvelän omistuksessa Kalajokilaaksoon, Kokkolan seudulle, Meri-Lappiin ja Ouluun. Viime vuosina Pooki on laajentunut useille uusille alueille halki Suomen.

Radio Pookin perustaja Tapio Järvelä. (kuva: Radio Pooki)

Pookin aloittaessa lokakuussa 1989 toimittajina työskentelivät Jussi Häkkilä, Jyri-Jussi Rekinen, Juha Kalajoki ja Seppo Korhonen. Pookin historiassa toimineita tunnettuja ääniä ovat olleet myös mm. Paavo Hartikka, Ilkka Ala-Vainio Raimo Manninen, Ulla Rannikko, Mika Junnikkala ja Reijo Koirikivi. Sekä kymmenet muut eri toimittajat ja avustajat vuosikymmenten varrella.  

Studiossa Ilkka Ala-Vainio. (kuva: Radio Pooki)

Jyri-Jussi Rekinen (kuva: Radio Pooki)

Seppo Korhonen (kuva: Radio Pooki)

Jussi Häkkilä (kuva: Radio Pooki)

Paavo Hartikka ja Mika Kuki. (kuva: Radio Pooki)

Nykyisin Radio Pookissa työskentelevät Jussi Häkkilä, niin ikään kanavan alkuajoista lähtien mukana ollut Paavo Törmi, Marja Ollakka, Ari Kettukangas, Sari Tamminen, Tommi Hedberg, Kati Jurkko, Suvi Hiltunen, Joonas Hepola ja Kalle-Kari Leppäjärvi. Kanavan äänituottajana työskentelee Pookin alkutahdeilta lukien kanavan äänenä ja mainostuottajana toiminut Mika Pesonen. Pookin ohjelmapäällikkö on Mika Kuki. 

(kuva: Aki Rask)

Radio Pooki on valittu vuoden radioksi Suomessa RadioGaalassa vuosina 2005 ja 2024. Vuoden paikallisradioksi kanava on valittu vuosina 2017, 2019 ja 2020.

Kilpailut

Uusimmat