Kuva: Esa Rastas
Perämeren lähikalasta uusia tuotteita markkinoille
Ammattiopisto Lappian kalatalousalan opettaja, hankkeen projektipäällikkö Esa Rastasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Perämeren rannikolla on tunnistettu tarve lisätä lähikalan jatkojalostusta ja tukea alueen kalastajien elinkeinon ympärivuotisuutta. Ammattiopisto Lappian tammikuussa käynnistyneen hankkeen myötä kalanjalostajat ja ammattikalastajat pääsevät kehittämään alueen kalataloutta yhdessä kalatalousalan asiantuntijoiden kanssa.
Kaksivuotisen projektin aikana järjestetään mm. kalatuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen liittyviä työpajoja. Lisäksi koemarkkinoidaan uusia kalatuotteita ja testataan kalan säilyvyyttä edistäviä menetelmiä pakastuskontin avulla. Tavoitteena on hyödyntää erityisesti Perämeren vähempiarvoisia kalalajeja, kuten lahnaa, särkeä, säyneä, maivaa ja seipiä.
Lue myös: Luonnonsuojeluliitto vaatii tehokkaampia toimia Ii- ja Kemijokien kalatieratkaisujen toteuttamiseksi