Hirvijahti alkamassa -kanta noussut, lupamäärä kasvoi

27.08.2024 13:04 - Jussi Häkkilä

Riistakeskus Lapin riistapäällikkö Sami Tossavaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevalle metsästyskaudelle 34 007 hirven, 59 035 valkohäntäpeuran, 674 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Luonnonvarakeskuksen mukaan hirvikanta on kasvanut edellisvuodesta noin kuusi prosenttia ja on noin 84 000 yksilöä. Hirvikannan kasvun seurauksena pyyntilupamäärä nousi koko maassa noin yhdeksän prosenttia.  Viime vuoteen nähden pyyntilupamäärässä oli suhteellisesti eniten kasvua Rannikko-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Pyyntilupamäärä pienentyi Etelä-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Hirvijahdin ensimmäinen jakso alkaa Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella ensi kuun alussa. Samaan aikaan muualla maassa aloitetaan hirven, valkohäntäpeuran ja kuusipeuran metsästys vahtimalla.

Hirvenmetsästys keskeytyy Pohjois-Suomessa 21.ensi kuuta alkavaan kiimarauhoitukseen ja jatkuu uudelleen viides lokakuuta. Varsinainen hirven metsästysaika alkaa samaan aikaan Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa. Muualla Suomessa varsinainen hirven metsästysaika alkaa viikkoa myöhemmin. Valkohäntäpeuran varsinainen metsästysaika alkaa koko maassa 28. ensi kuuta. Metsäkaurista saa metsästää koko maassa ensi kuun alusta.

Lue myös: Kyyhkyjahti aloittaa metsästyskauden lauantaina

Kilpailut

Uusimmat