Kuva: Eino Ylitalo

Metsäpaloja havaittiin viime vuotta enemmän ja suurin osa tähystyslennoista tehtiin toukokuussa

26.09.2024 09:37 - Ari Kettukangas

Pinta-alaltaan laajin raportoitu maastopalo tapahtui toukokuussa Kempeleessä, jossa palaneeksi ilmoitettu alue oli 20 hehtaaria.

Metsäpaloja havaittiin viime vuotta enemmän ja suurin osa tähystyslennoista tehtiin toukokuussa. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan palohavaintoja tehtiin tähystyskauden aikana 140, mikä on enemmän kuin viime vuonna. Ilmaan noustiin kaikkiaan 478 kertaa. Pelastuslaitosten maastopalotehtävien määrä jäi alle viime vuosien keskiarvon. Tämän vuoden aikana on pelastustoimen tilastoon kirjattu 2041 maastopalotehtävää, joista 961 tapahtui toukokuussa. Pinta-alaltaan laajin raportoitu maastopalo tapahtui toukokuussa Kempeleessä, jossa palaneeksi ilmoitettu alue oli 20 hehtaaria. Aluehallintoviraston tehtävänä on järjestää metsäpalojen lentotähystys koko Suomessa. Lentoja tehdään 22 reitillä säännöllisesti ja riskiperusteisesti huhti-syyskuun välisenä aikana. Lennot toteuttaa yleensä paikallinen ilmailukerho tai ilmailualan yritys.

Lue myös: Metsähallituksen Luontopalvelut on aloittanut yhteensä 15 retkikohteen ylläpito-, polttopuu- ja jätehuoltoja koskevan kilpailutuksen eri puolilla Suomea

Kilpailut

Uusimmat